2020 – och planer inför 2021

2020 var ett turbulent år för alla som sparar och investerar i värdepapper. För egen del fick portföljen en extra skjuts av att jag lite av en slump sprang på Azelio redan i januari. Anledningen var att jag för första gången var på en bolagsstämma.

När Eolus Vind har bolagsstämma ställer de till med galej, nåja, åtminstone bjuder de på en hel(lör)dag med allehanda intressanta föreläsningar. En av gästerna 2020 var just Azelio. På måndagen efter stämman köpte jag mina första aktier i bolaget för 9,80 kr. Förra fredagen sålde jag de sista (50%) för 69,30 kr, turligt nog mer eller mindre på toppen.

Portföljen 2020 har varit sammansatt av ca 20-25 lönsamma tillväxtbolag (Azelio det stora undantaget). Under Q4 har dock antalet bolag minskat, jag har mer och mer koncentrerat mina innehav till de bolag som jag tror mest på. Jag har hela tiden varit fullinvesterad trots rejäla nedgångar både under mars och den 27 oktober (- 11% på en eftermiddag) Totalt har portföljen ökat närmare 87%. Helt galet men taget!

 2021 har börjat lika bra som 2020 slutade. Just nu 12% upp sedan årsskiftet. Vi får se hur länge jag får behålla den fina uppgången.

Framtidsplanerna blir mer konkreta

Målen ligger fast, att öka antalet lediga veckor med en vecka varje år fram till pensionen vid 63 år (knappa fem år dit). Under året har vi börjat mer konkret diskutera hur vi ska leva livet den dagen pensioneringen knackar på dörren.

Vi har börjat prata om en flytt i syfte att frigöra kapital att leva för. Vi har hittat en ort som tickar i väldigt många boxar. Huset vi bor i idag är värt ca 6 miljoner. I orten vi tittar på får vi ett motsvarande hus för 1,5-2 miljoner. För att överbrygga skillnaden mellan stad och land ingår en husbil i konceptet. Med en sådan blir det möjligt att bibehålla nuvarande sociala aktiviteter och de värden storstaden ger samtidigt som den med våra intressen skulle ge helt nya fördelar och möjligheter.

Vi får leka vidare med tanken för det är inget som händer ännu på några år, om ens någonsin. Vi har i alla fall bestämt att vi ska hyra en ordinär villa på orten vi siktat in oss på och helt enkelt ”provbo” där under semestern.  

Vilken orten är? Det vill vi faktiskt inte avslöja för den är inte större än att vi skulle kunna driva fastighetspriserna om vi händelsevis skulle intressera några få andra för samma ort och tanke. På riktigt, tror jag det är möjligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.