Alla sparknep är tillåtna!

Sluta äta godis. Enklaste och svåraste sparknepet på en och samma gång.

Jag har ett särskilt konto där jag varje månad sparar för att ha till mina stora livsintressen. Nu ska jag sätta de roligaste pengarna jag vet på spel.

Igår läste jag Louises inlägg om Tjejmilen och alternativa sparmetoder. Louises särbo kom med följande idé under deras gemensamma middag:

“Jag tänker för varje extra utgift jag tar på mig spara lika mycket i en fond. Har jag inte råd att göra det så tänker jag inte ta på mig utgiften.”

Den idéen fastnade tydligen hos mig för nu har jag kommit med min egen variant.

Sparknep deluxe

Jag har ett bekymmer som jag aldrig kommer tillrätta med mer än tillfälligtvis. Jag erkänner, jag är en periodare. Smågodis är min last. Jag köper en påse i stort sett varje dag. Finns det något sämre att lägga sina pengar på? Skulle va rökning då.

Man vill knappast veta vad smågodis innehåller. Särskilt nyttigt lär det inte vara. Det enda det ger är kortvariga sockerkickar.

En annan nedsida med smågodis är kostnaden. Den är förvisso försumbar för en påse, men när jag räknar ihop kostnaden för min årskonsumtion så blir det ändå en summa. 5 godisdagar x 40 veckor (uppehåll då och då) X 15 kr blir ca 3.000 kr om året.

Min tvist på idéen som Lousie beskriver är att jag måste ta 100 kr från mitt målsparkonto (de roligaste pengarna) och flytta till det långsiktiga sparandet för varje inköpt godispåse. Har jag inte självdisciplin nog kan det kosta mitt målsparande upptill 3.000 kr/månad. Jag kommer garanterat tänka efter minst fyra gånger innan jag köper en godispåse nästa gång.

Lite fånigt sparknep kanske men jag tror det kommer funka för mig och det är väl bra nog?

/Framtidsoptimisten

3 reaktioner på ”Alla sparknep är tillåtna!”

  1. Pingback: September - en riktigt bra månad - Framtidsoptimisten!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.