Cykla å shoppa

För fem år sedan köpte jag en elcykel och började pendla med den närmare 4 mil varje dag. Det blir närmare 2 timmar i rörelse i ur och skur varje dag. Det har gjort underverk för mitt allmänna hälsotillstånd.

Det har slagit mig att den dag jag slutar cykla till jobbet har jag ett problem om jag vill upprätthålla min fysik och hälsa. Och det vill jag verkligen.

Under de senaste månaderna har det vuxit fram en plan för framtiden (den dag jag inte längre behöver cykla till mitt arbete). Den hänger samman med att jag alltmer börjar intressera mig för att maximera värdet av mina dagliga inköp. Planen är väldigt enkel men kommer att vara både effektiv och lönsam.

Där jag bor finns det både en Netto- och ICA-butik på nära håll. 5-6 km längre bort finns dessutom ett stort köpcentrum, med både ICA Maxi, Coop, Willys och Lidl. Min idé är att den dag jag slutar jobbar så ska jag ett antal dagar i veckan helt enkelt börja handla i butikerna på köpcentret istället för i byn. Det blir en kombination av prisjakt och motion helt enkelt. Det kommer bli bra för både plånbok och hälsa.

Jag är uppenbarligen inte ensam om den här tanken. En kollega berätta i veckan om hennes pensionerade granne som gör just vad jag tänker att jag kan göra om några år. Han cyklar runt till ett antal butiker varje vecka och handlar billigt. Inte för att han tvunget måste, men för att ha ett mål för de dagliga cykelturerna.

1 reaktion på ”Cykla å shoppa”

  1. “Matpriskollen.se” styr vilka butiker som skall föräras ett besök. Inte precis det mest tidsoptimerade sätt att handla dagligvaror, men bra motion (såvida man cyklar/promenerar alltså) och med tiden får man rätt bra koll på vilka butiker som har hög kvalite på det de säljer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.