Helgtips – två dokumentärer om rikedom

TV:n har varit avstängd ett tag bortsett från några viktiga matcher. Det brukar ju bli så under sommaren. I veckan blev det ändring på det. Jag har sett två dokumentärer som jag gärna tipsar om. Båda har pengar, livet och de val vi gör som tema. Båda rekommenderas starkt.

Stå af hamsterhjulet – med penge nok til resten af livet

Stå af hamserhjulet - med penge nok till resten af livet

Den första är den danska dokumentären Stå af hamsterhjulet – med penge nok til resten af livet som handlar om FIRE (Financial Independence Retire Early). I centrum för dokumenten står Jacob Lund Fisker som är en av de ledande personerna inom FIRE-rörelsen. Han lämnade sin tjänst som forskare vid 33 års ålder och lever idag på avkastningen på det kapital som han sparade undan under några få arbetsår. Man får också möta flera andra personer följt samma bana som Jacob.

Dokumentären är på danska och kan vara lite svår att hänga med i ibland. Ett att göra den lite enklare att slå på den danska undertexten. (Tack @mijonarinnan30 för tipset om dokumentären.)

Besatta av rikedom

Besatta av rikedom

Den andra dokumentären som jag tycker du ska se är Besatta av rikedom som just nu visas på svtplay. I den får man följa ett antal “snuskigt rika” amerikaner med tillbakablickar 25 år i tiden. I dessa människors liv betyder pengar, status och yta allt, verkligen allt. Dokumentären ger en spännande inblick i liv som känns främmande men som ändå alltfler eftersträvar.

Trevlig helg!

/Framtidsoptimisten
Följ mig gärna på Twitter

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.