Hur många besökare har en nystartad blogg?

Den 6 juli startade jag min första blogg. Den här. Som ny bloggare undrar man förstås om någon kommer att läsa det man skriver. Det är ju själva poängen.

Jag har sökt efter statistik från andra bloggare för att kunna jämföra men det har inte varit så enkelt att hitta. Om du liksom jag är nyfiken på hur det kan tänkas gå för en nystartad blogg så kommer ett svar här.

Här kommer några skärmdumpar från Google analytics. Hoppas du har nytta av dem.

Förutsättningar

Bloggen startades den juli då jag publicerade mitt första inlägg som handlade om konsekvenserna a v att styras rädsla och girighet när man handlar med aktier. Sedan dess har jag publicerat ytterligare sex inlägg.

Jag har marknadsfört mina inlägg främst via Twitter där jag publicerar varje blogginlägg.

Antal besökare per dag till bloggen

Statistik över antal besökare till den här bloggen

Hitintills har bloggen besökts av sammanlagt 470 unika besökare. De har har gjort 673 besök och läst i genomsnitt 1,42 sidor/besök.

Det verkar som bloggen hittat en liten kärna, 112 besökare närmare bestämt, som återkommer minst en gång per vecka (jag drog en gräns vid 3 eller fler besök). Det är ju väldigt trevligt.

Mest lästa inlägget

Det mest lästa inlägget är Kan Arne ”Kavastu” Talvings avkastning stämma? Jag publicerade det den 16 juli. 37% av trafiken kom redan dag1. Dag 2 och 3 svarar för 33% och dag 4-16 för 30%.

Trafikfördelningen för det här inlägget illustrerar nog ganska väl vad man kan förvänta sig. Är ett inlägg aktuellt så lever det vidare och får en lång svans med läsare över tid.

Jag har gästbloggat på en träningsblogg vid ett flertal tillfällen. De blogginlägg som är tidlösa fortsätter att läsas flera år efter att de publicerades.

Vem läser bloggar om ekonomi, sparande och investeringar?

Bloggstatistik över demografi

Svaret på den frågan ger Google analytics. Den typiske läsaren så här långt av den här bloggen är ca 35 år och man. Jag gissar att det kan vara ganska typiskt för ekonomibloggar men det behöver ju inte vara så. Det är ju väldigt kul om jag lyckats nå några av de som är 35 år och män men jag hoppas ändå på att kunna bredda läsekretsen över tid.

Har bloggen fått en bra start?

Mitt svar: har inte en aning. Jag har absolut inget att jämföra med.

Jag kan tänka mig att det skiljer sig väldigt vilken trafik man får tlll en nystartad blogg. Det beror förstås på vilket ämne man väljer att blogga om, hur ofta man publicerar nya inlägg och hur intressanta de är för den tänkta läsekretsen. Sen spelar det förstås stor roll hur mycket tid och energi du lägger på att optimera och sprida ditt innehåll.

Googla “starta blogg” och du får hur många tips som helst på hur du ska göra.

Om du som läst ända hit har en blogg hade det varit spännande om du också ville dela med dig av hur det gick för dig under din första bloggmånad.

/Framtidsoptimisten
Följ mig gärna på Twitter

1 reaktion på ”Hur många besökare har en nystartad blogg?”

  1. Jag har en relativt ny blogg, och nu har jag länkat till dig så du kan få fler läsare! Min blogg startade jag med ett inlägg i maj, sedan tog det till juli innan jag började uppdatera mer regelbundet. Just nu har jag ca 200 sidvisningar om dagen, och totalt sedan jag började för 2-3 veckor sedan är det ca 6000. Jag tycker det är ganska mycket, men vad vet jag? Jag älskar iofs att både skriva och läsa andras bloggar, så det är en intressant och givande community.

    Lycka till!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.