Utökat månadssparandet med 2.000 kr

Vid halvårsskiftet ökade jag på mitt sparande med 2.000 kr. Jag har gjort det utan att veta var jag ska ta pengar ifrån. Så nu är jakten på onödiga kostnader i full gång.

Syftet med att ta ut (ISK)segern i förskott är att tvinga mig själv att bättre vända på slantarna. Jag tänker inte bli snål mot mig själv eller andra men jag hoppas jag kan göra mer medvetna val.

Genom att jag har börjat använda budgetapparna Zlantar och Tink har jag snabbt fått en överblick över vad jag gjorde med de pengar som kommit in de senaste åren.

Jag kan ana att jag kan hålla igen på vissa konton utan att jag märker någon skillnad mer än på sparkontot. Kläder är ett sådant konto för mig.

Mitt klädkonto är väl inte överdrivet stort men det känns ändå som det kan bli ännu mindre. När jag drar mig till minnes vilka inköp jag har gjort under det senaste året inser jag att de flesta var ganska onödiga.

När jag har läst runt har jag hittat två metoder som dyker upp ofta för att spara på klädkontot, inköpsstopp och 333 (använd max 33 klädesplagg under 3 månader). De går, antar jag, alldeles utmärkt att kombinera.

Jag kommer inte att använda någon av dem men jag låter mig inspireras.

Under semestern blev det också en rensning i garderoben. Jag sorterade upp alla kläder i fem högar, 1) behålla, 2) laga, 3) sälja, 4) skänka och 5) slänga.

Jag går vidare i jakten på onödiga kostnader för att hitta mina 2.000 kr, men jag rör mig också i andra riktningen.

Jag vill spara på det som känns onödigt och istället investera men också lägga mer pengar på mina intressen. De får gärna kosta här och nu.

/Framtidsoptimisten
Följ mig gärna på Twitter

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.