Skärmhjärnan av Hansen

När 1+1 faktiskt blev 3

Jag har låst två böcker. Och agerat.

Bokomslag: Skärmtid av Anders Hansen

Den första som jag nyligen läst ut Anders Hansens Skärmhjärnan (inte affiliatelänk) . Den handlar om vad vår ständigt digitala uppkoppling gör med oss och våra hjärnor.

Ut ur ekorrhjulet Så blir du också ekonomisk fri av Oskar Lindberg & Maribel Leanter Lindberg

Den andra boken som jag läser just nu är Ut ur ekorrhjulet (osponsrad länk) av Fantastiska Farbror Fri. I kapitlet som jag precis läste till morgonkaffet tar Farbror Fri upp behovet av att prioritera. Det fick mig att agera.

Anders Hansens beskrivning av hur många av oss förhåller oss till våra mobiler stämmer alltför ofta på mig. Ibland blir det strid ström av blippande från min sida. Irriterande. Jag har försökt ändra mitt beteende genom att göra vissa appar mer svår åtkomliga eller till och med ta bort dem.

Samma irritation växer alltmer för varje gång som jag öppnar min dator. Jag har en dålig vana att allt som oftast ha för många flikar öppna i webbläsaren. Jag lämnar flikarna där för att komma ihåg och för att jag strax ska återuppta läsandet, eller vad jag nu gjorde.

Nu har jag snabbt bestämt mig i sann minimalistisk anda att jag bara får ha ett fönster öppet i webbläsaren. Det finns bara ett undantag och det är när jag behöver flera fönster för att jobba med information från olika källor. Tror Marie Kondo skulle vara stolt över mig om hon bara visste.

Sagt och gjort. Får se om det håller över dagen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.