Nu blir musikkonsumtionen billigare för oss nördar!

Amazon Music HD eller Tidal?
Stora frågor. Amazon Music HD eller Tidal?

Om du bryr dig om hur din musik låter har du liksom jag garanterat en prenumeration på streamingtjänsten Tidal. Den är i princip den enda tjänsten som levererar streamad musik i högupplöst format, läs CD-kvalitet. För att göra det övertydligt, Spotify och iTunes suger, det gör inte TIdal om man verkligen vill lyssna på musik.

Tidal är en dubbelt så dyr tjänst som Spotify. Alla bryr sig inte, och det är ett helt okej val, men jag gör det och då får jag betala. Månadskostnaden är 199 kr.

Jag har länge väntat på att Spotify skulle komma med samma tjänst men konstigt nog har de aldrig gjort det. Det kanske inte är så konstigt egentligen för de har säkert koll på vad de kan tjäna pengar på och uppenbarligen är inte det högupplöst musik.

Nu äntligen kommer det ett alternativ till Tidal. Det är Amazon som enligt Geekwire lanserar sin tjänst Amazon Music HD idag tisdag. Enligt Amazon har tjänsten över 50 miljoner låttitlar av CD-kvalitet i sin katalog och ytterligare några miljoner i ultra CD-kvalitet. Om utbudet matchar Tidal så kommer jag att byta till Amazon för kostnaden blir ca 150 kr istället för 199 kr. Enkla pengar att spara. Är man Amazon Prime kund blir kostnaden 130 kr.

Man kan testa Amazon Music gratis under 90 dagar. Tyvärr är inte tjänsten tillgänglig i Sverige ännu. Det suger, men det kommer väl får man hoppas.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.