September – en riktigt bra månad

Den här bloggen har inte fått mycket uppmärksamhet de senaste veckorna. Jag har haft fullt upp med livet, och särskilt sådant som jag som verkligen älskar att göra.

Två tydliga höjdpunkter har ätit all tid, först en magisk sky running på Färöarna och sedan förberedelser och ett riktigt lyckat tävlande i ett av alla SM (en femte plats in på kontot).

Milstolpe

Under tiden har har portföljen levt sitt eget liv. I fredags nåddes en av alla de milstolpar man kan ha. Det kändes fint. Det är ändå alldeles nyss som jag levde från lön till lön och endast hade ett buffertsparande. Nu är det full fart mot nästa halva av miljonen.

Sparkvoten

Sparkvoten satte också ett nytt rekord den här månaden. Den landade på 37,4 procent (exkl. buffertsparande). Jag börjar närma mig mitt mål, 40 procent. Det kommer att komma ett blogginlägg om vad jag måste göra för att öka den ytterligare. För mig är det möjligt att nå 50 procent eller högre men är det önskvärt?

Nämnas kan också att jag straffsparat 300 kronor. Väl använda pengar.

Mitt Norwegiankort

För några veckor sedan tittade jag tillbaka på alla mina historiska månadsfakturor från Norwegian (jag betalar i princip allt utom räkningar via kortet). Även månadsräkningen slog ett rekord i rätt riktning. Beloppet som betalas det här månadsskiftet är det lägsta sedan jag skaffade kortet.

Extra inkomster

Sedan i somras har jag börjat sälja av oanvända prylar. Det har gått så där den här månaden men det finns knappast någon anledning till oro. Största anledningen till att jag bara krängt prylar för 400 kronor beror på att jag inte tagit mig tid att lägga upp annonser.

Jag har också slängt upp ett antal annonser på Hygglo (prylar för uthyrning). Det har inte funkat alls. Något att fundera över.

Månaden som kommer

Historisk brukar börsen gå bra under rapportperioden i oktober. Jag är dock lite tvivlande till att det blir så i år. Vikande konjunktur, Brexit, handelskonflikter och den politiska situationen i främst USA gör att det känns skakigt. Jag planerar att sälja av en del för att ha lite mer torrt krut för jag tror det kan uppstå en del bra lägen den närmaste tiden.

Min sparkvot ska jag hålla även om utgifterna kommer att sticka iväg en del under månaden. Det är nämligen dags för semestertajm, mycket är dock betalt redan.

Jag har lovat mig själv att ta tag i Hygglo och försäljningen av oanvända prylar. Kassan ska få ett tillskott under månaden.

Inspiration och kunskap ska jag hämta från flera håll men jag ser särskilt framemot att få läsa Playing with FIRE, som kom med posten i torsdags. Döma av bloggar och recensioner känns det som att jag har mycket att hämta.

Oktober – Here We Come!

/Framtidsoptimisten

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.